MfD: Platba e-mailem přes systém PayPal má zpoždění

19.09.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. září (ČTK) - Přijímání plateb z ciziny přes internetový systém PayPal nabírá zpoždění. Přestože firma slíbila s měsíčním předstihem spustit plné platby, tedy odesílání i přijímání peněz, již od 14. září, tato služba zatím v Česku dostupná není. Píše to dnešní Mladá fronta Dnes.

"Hrozně moc se omlouvali, že nastal nějaký technický problém, ale v nejbližších dnech by to prý už mělo jít," cituje deník uživatele PayPalu Milana Šáru, který systém používá k odesílání peněz. Tuto službu na rozdíl od přijímání hotovosti systém umožňuje českým uživatelům již dva roky.

Zástupci PayPalu zatím netuší, kdy bude služba zcela dostupná. "Bohužel, nejsme nyní schopni sdělit, kdy bude systém plně funkční. Mělo by se tak stát do nejdřív," uvedl pracovník firmy. Přestože PayPal ještě v Česku není plně funkční, firma už oznámila výši poplatků za zasílání peněz do Česka.

PayPal se využívá především k úhradě zboží nakoupeného přes celosvětovou aukční síň eBay, díky nízkým poplatkům je ale možné jej použít i jako alternativu při většině zahraničních plateb.

PayPal začal své služby v ČR nabízet loni, funkčnost systému ale byla omezena jen na zasílání plateb. Češi, kteří chtěli využívat eBay, přes něj tedy mohli pouze nakupovat.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK