LN: O Radiokomunikace se ucházejí finanční obři

19.09.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. září (ČTK) - O tuzemskou telekomunikační firmu Radiokomunikace usilují finanční obři. Společnou nabídku na odkup Radiokomunikací podaly americká investiční banka Lehman Brothers, investiční firma Mid Europa Partners (MEP) a Al Bateen Investment ze Spojených arabských emirátů. S odvoláním na agenturu Bloomberg o tom informují dnešní Lidové noviny. Za Radiokomunikace nabídly kolem jedné miliardy eur, tedy asi 28,5 miliardy korun.

Mediální zástupce Radiokomunikací Pavel Kočiš záležitost komentoval s tím, že je to otázka na stoprocentního vlastníka firmy, kterým je nizozemská firma Bivideon. "Bivideon žádná jednání neuskutečnil, ani se neplánují," uvedl zástupce této firmy Vladimír Bystrov.

Nabídku nepotvrdili, ani nevyvrátili zástupci Lehman Brothers i MEP. Podle agentury Bloomberg se nevyjádřila ani pracovnice Al Bateen Investment. Lehman Brothers se podle agentury bude na obchodu podílet prostřednictvím svého fondu soukromého kapitálu, který se připojí k MEP a Al Bateen Investment.

Firma MEP v minulosti vlastnila společnost Karneval, která provozuje kabelovou televizi. Letos ji však za víc než devět miliard korun prodala americké firmě Liberty Global, která na českém trhu vlastní společnost UPC.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK