Škodovka představila v Paříži studii vozu Joyster

28.09.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 28. září (zpravodaj ČTK) - Společnost Škoda Auto předvedla na pařížském autosalonu designérskou studii svého vozu Joyster, kterým by chtěla oslovit především mladou klientelu. Sportovně pojatý třídveřový vůz s prosklenou střechou předvedli početným zájemcům z řad odborníků a novinářů předseda představenstva společnosti Detlef Wittig a designér Jens Manske.

Mluvčí Škoda Auto Evžen Krauskopf řekl, že cílem studie je zatraktivnit expozici Škoda Auto a zjistit reakci odborníků i veřejnosti na ni. O tom, zda se Joyster bude vyrábět, není totiž ještě rozhodnuto. "To je zatím předčasné," řekl Krauskopf.

Uvedl, že auto by se mělo objevit ještě na některých autosalonech, například v Boloni, Brně nebo Lipsku, a teprve potom, na základě reakcí, které vůz vzbudí, se bude automobilka rozhodovat, zda ho začne vyrábět. Kdy konkrétně by ale rozhodnutí mohlo padnout, neupřesnil.

Další novinkou, kterou Škodovka v Paříži předvádí, je vůz Octavia Scout, který vychází z verze Octavia Combi 4x4. Krauskopf řekl, že toto auto už se začalo vyrábět a během čtyř až šesti týdnů na ně Škodovka začne přijímat objednávky od zákazníků. Cena základního modelu bude 735.000 korun.

V rozsáhlém stánku Škodovky jsou vystaveny všechny modely, které automobilka vyrábí. Kromě Joysteru a Scoutu se značnému zájmu těšil model Roomster.

Pařížský autosalon dnes začal pouze pro odbornou veřejnost a novináře. Pro široké publikum otevře brány v sobotu. Jsou na něm vystaveny výrobky asi 300 společností z 24 zemí. Autosalon potrvá do 15. října.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK