Americké akcie se dopoledne obchodovaly smíšeně

24.10.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 24. října (ČTK) - Americké akcie se dopoledne vydaly oběma směry. Důvodem byly smíšené zprávy o hospodaření firem. Investoři také očekávají výsledky dvoudenního zasedání americké centrální banky (Fed), které naznačí další vývoj úrokových sazeb. Zasedání začíná dnes odpoledne.

V poledne místního času (18:00 SELČ) index Dow Jones vzrostl o 0,02 procenta na 12.118,91 bodu a širší index Standard & Poor's posílil o 0,11 procenta na 1375,52 bodu. Index technologického trhu Nasdaq Composite však naopak klesl o 0,41 procenta na 2345,84 bodu.

Akcie chemické společnosti DuPont dopoledne rostly díky zprávě, že firma se vrátila zpátky do zisku. Výrobce čipů Texas Instrument, potravinářská firma Kraft a její mateřská společnost Altria naopak oslabily. Důvodem byly zprávy o čtvrtletním hospodaření a výhledu firem, které byly horší, než se čekalo.

Měnový výbor americké centrální banky dnes zahájí dvoudenní zasedání. Analytici odhadují, že sazby zůstanou beze změny. Netrpělivě však očekávají zprávu, kterou banka zveřejní po ukončení zasedání. Ta by mohla naznačit, jakým směrem se sazby vydají v budoucnosti, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK