Americké akcie dopoledne posilovaly

13.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 13. listopadu (ČTK) - Americké akcie dnes dopoledne posilovaly. K jejich růstu přispěl pokles cen ropy a posílení firem Intel a General Electric. Těm pomohlo lepší doporučení od makléřských společností. Investoři také sází na to, že statistické údaje, které budou zveřejněny tento týden, budou příznivé.

V poledne místního času (18:00 SEČ) index Dow Jones zpevnil o 0,32 procenta na 12.147,57 bodu. Širší index Standard & Poor's posílil o 0,34 procenta na 1385,58 bodu. Index technologického trhu Nasdaq stoupl o 0,51 procenta na 2402 bodů.

Cena ropy se dnes propadla pod 59 dolarů za barel. Pokles cen ropy zmírňuje obavy investorů z negativního dopadu energetických nákladů na hospodaření společností. Levnější ropa pomohla nahoru hlavně velkým konglomerátům vysoce závislým na spotřebě energie, jako Honeywell.

Investoři také očekávají statistické zprávy, které by měly naznačit, jak si americká ekonomika vede. V úterý budou zveřejněny zprávy o vývoji výrobních cen a maloobchodním obratu. V dalších dnech pak údaje o spotřebitelských cenách, průmyslové výrobě a nových stavebních povoleních, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK