Firma ECM chce vydat akcie k obchodování na burze ještě letos

14.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. listopadu (ČTK) - Přední česká developerská skupina ECM chce uskutečnit primární emisi akcií ještě do konce roku. Záměrem společnosti je nabídnout akcie formou veřejné nabídky a část zároveň přímo nabídnout vybraným institucionálním investorům v Evropě. Akcie a warranty by se měly obchodovat na pražské burze. Oznámila to v tiskové zprávě ECM.

Prvotní emisí akcií získala kapitál na pražské burze zatím jen farmaceutická společnost Zentiva, jejíž akcie se začaly obchodovat v červnu 2004. Další společnosti se na trh dostaly kuponovou privatizací nebo si vybraly tuzemský trh k obchodování jako další vedle domovské burzy v zahraničí.

Výnosy z primární nabídky akcií použije ECM k dalšímu rozvoji, akvizicím nových projektů a posílení investičního portfolia. Podrobnosti o nabídce budou oznámeny v blízké budoucnosti. Výhradním globálním koordinátorem je CA IB, divize investičního bankovnictví Unicredit Group pro region střední a východní Evropy, ve spolupráci s Erste Bank. HVB Bank je kotačním a prodejním agentem, Česká spořitelna a brokerjet České spořitelny jsou prodejními agenty.

Emise by podle analytiků měla mít slušnou naději na úspěch. Realitní odvětví se těší zájmu investorů, je stabilní a relativně málo rizikové. Na úzkém pražském akciovém trhu je navíc cítit stále větší hlad po nových emisích a investoři proto ve stále větší míře musejí hledat příležitosti za hranicemi.

ECM byla založena Milanem Janků v roce 1991 a dosud dokončila desítku projektů, vesměs v Praze. Mezi ně patří například Biskupský dvůr v centru Prahy nebo administrativní budova City Point na Pankráci.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK