Právo: Díky novým tendrům vzroste zisk Lesů ČR o stovky milionů

15.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. listopadu (ČTK) - Díky novým tendrům, které v úterý začal státní podnik Lesy ČR vyhodnocovat, vzroste roční zisk podniku o stovky milionů korun a finanční výnosy by měly být vyšší až o jednu miliardu korun. V rozhovoru pro list Právo to řekl generální ředitel státního podniku František Koníček.

Koníček se neobává ani zpochybnění nových tendrů, jsou podle něho v rámci státní správy naprostým unikátem svou otevřeností a transparentností. Obálky jsou veřejně otevírány a veřejně čteny. Navíc jsou a budou k nahlédnutí každému zájemci, uvedl Koníček.

Po otevření obálek bude následovat vlastní hodnocení nabídek z pohledu splnění kvalifikačních a formálních kritérií a ceny, které provede pětičlenná komise LČR. Smlouvy s vítězi by měl podnik uzavřít na konci prosince. Podle nových smluv, které budou trvat jeden rok, by se mělo začít pracovat od 1. ledna. Během příštího roku by LČR měly vyhlásit takzvané střednědobé tendry na nejméně tři roky. Smlouvy z nich by platily od ledna 2008.

Vypsáním nových tendrů se LČR snaží napravit stav vyplývající z letošního rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, že podnik musí ve výběrových řízeních postupovat podle zákona o veřejných zakázkách a že je třeba co nejdříve řešit stav, vyplývající ze starých tendrů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK