Koruna se dnes pohybovala kolem 27,93 Kč/EUR a 21,77 Kč/USD

21.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. listopadu (ČTK) - Česká měna se po pondělním růstu dnes pohybovala jen s mírnými výkyvy kolem 27,93 Kč/EUR. Proti dolaru se dnes v 17:00 koruna obchodovala na 21,77 Kč/USD, tedy na hladině pondělního závěru. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Česká měna postrádala nosné zprávy, a obchodování mělo proto technický charakter," uvedl analytik společnosti Next Finance Vladimír Pikora.

Zprávu Mezinárodního měnového fondu o nezdravém vývoji veřejných financí Česka podle něj investoři přehlíželi, neboť nepřinesla nic překvapivého. Ani po zbytek týdne není plánována žádná pro kurz důležitá událost a obchodování s korunou by si tak podle Pikory mělo zachovat technický ráz.

Nálada na okolních trzích zůstává příznivá. Například slovenská koruna dnes dosáhla nového historického rekordu, když pokořila hladinu 35,50 SKK/EUR, uvedl Pikora. Analytik proto nevylučuje, že by česká měna mohla prorazit hladinu 27,90 Kč/EUR a otevřít si tak cestu až k 27,70 Kč/EUR. "Tuto hladinu ale již letos nepřekoná," odhadl Pikora.

Také dolar zůstal bez větších změn při spíše technickém obchodování, uvedl Tomáš Vlk z Patria Online. Kurz USD/EUR kolísal kolem 1,2818 s výkyvy na obě strany. Data o nezaměstnanosti a spotřebitelské důvěře v USA, která by měla být zveřejněna ve středu, by podle Vlka neměla mít příliš vliv na trh.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK