Koruna se drží na rekordní hodnotě vůči dolaru 21,52 Kč/USD

23.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. listopadu (ČTK) - Česká měna se dnes dopoledne držela na svém historickém maximu vůči dolaru 21,52 Kč/USD, na které se dostala ve středu odpoledne. Vyplývá to z informací serveru Patria Online. Posilování koruny vůči americké měně je dáno pohybem eurodolarového kurzu, uvedl Tomáš Vlk z Patria Online. Obchodování vůči euru začalo ráno stagnací na hladině 27,92 Kč/EUR a na této úrovni zůstalo celé dopoledne.

Dolar dnes znovu pokračuje v pádu po zveřejnění německého indexu podnikatelského klimatu IFO, který vykázal lepší výsledek, než se čekalo, sdělil Vlk. Dolar se v důsledku toho dále propadl na 1,297 USD/EUR, což je nejslabší hodnota od dubna 2005.

Větší propad americké měny už se však nečeká, uvedl Vlk. V USA je dnes svátek a dolar by se měl podle něj spíše zklidnit, případně některé ztráty korigovat.

Vůči euru koruna dopoledne stagnovala. "Zprávy z domova chybí," uvedl Vlk. "Pokračující oslabování okolních středoevropských měn ale může postupně zvyšovat tlak i na českou korunu," dodal.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK