Microsoft předal EK revidovanou technickou dokumentaci

23.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brusel 23. listopadu (ČTK) - Americký softwarový gigant Microsoft předal Evropské komisi revidovanou verzi technické dokumentace, jež má zajistit splnění jejího antimonopolního nařízení z března 2004. Oznámila to dnes komise. Ta na základě těchto dokumentů posoudí, zda firma konečně vyhověla požadavku, aby poskytla konkurentům informace, které by jejich produktům umožnily bezproblémovou spoluprácí s operačním systémem Windows.

Komise v březnu 2004 vynesla verdikt, podle něhož Microsoft zneužívá dominantní pozici na trhu, uložila společnosti rekordní pokutu 497 milionů eur a nařídila jí změnit obchodní praktiky. Letos v červenci komise firmu pokutovala 281 miliony eur za to, že se nařízení nepodřídila. Minulý týden pohrozila komise dalšími pokutami, pokud Microsoft nenapraví nedostatky v dosud předané dokumentaci, píše agentura AP.

"Microsoft předal revidovanou verzi technické dokumentace," uvedla dnes komise. Microsoft ve svém prohlášení přislíbil, že bude s komisí i nadále úzce spolupracovat.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK