eBanka začala ve své síti nabízet produkty Raiffeisenbank

26.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. listopadu (ČTK) - Převzetí eBanky tuzemskou Raiffeisenbank získává postupně konkrétní podobu. Některé produkty Raiffeisenbank jsou v nabídce i pro klienty eBanky. Ti tak mohou nyní získat kreditní kartu Raiffeisenbank. Informovala o tom mluvčí eBanky Pavla Paseková. Banky postupně plánují podle dřívějších informací nabídnout klientům všechny své produkty na pobočkách obou bank.

Ještě v letošním roce budou moci zřejmě klienti získat v pobočkách eBanky vedle kreditních karet i další produkty Raiffeisenbank, například hypotéky a financování nemovitostních projektů.

Rakouská finanční skupina Raiffeisen International Bank Holding, která v Česku ovládá Raiffeisenbanku, dokončila převzetí stoprocentního podílu v tuzemské eBance 24. října. Skupina Raiffeisen zaplatila České pojišťovně za stoprocentní podíl v eBance 130 milionů eur (asi 3,7 miliardy korun).

Tuzemská Raiffeisenbank a eBanka budou postupně v následujících letech své aktivity sjednocovat a úplné spojení obou bank by mělo nastat v roce 2008. Společný bankovní ústav bude mít název Raiffeisenbank. Značka eBanka by ovšem neměla z trhu úplně zmizet. Představitelé bank uvažují o využití značky pro některé služby či produkty.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK