Valná hromada ČSA vyměnila šest členů dozorčí rady

27.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. listopadu (ČTK) - Mimořádná valná hromada Českých aerolinií dnes vyměnila šest členů dozorčí rady společnosti. Novým předsedou rady je šéf Liberálního institutu Miroslav Ševčík. Ministerstvo financí kromě Ševčíka zastupují Elemír Václavík a Tomáš Páv, kteří už pro dozorčí radu externě pracovali. Ministerstvo dopravy bude zastupovat ředitel kabinetu ministra Rudolf Vyčichla, ministerstvo průmyslu Petr Polák. Další novou členkou rady je primátorka Chomutova Ivana Řápková. Sdělila to mluvčí ČSA Daniela Hupáková.

Představenstvo ČSA rozhodlo o svolání mimořádné valné hromady 10. listopadu na základě žádosti ministerstva financí jako největšího akcionáře. Stát v ČSA vlastní přes 91 procent akcií.

Obsazení dozorčí rady je pro vlastníky důležité, protože právě rada bude projednávat s vedením aerolinií další možnosti restrukturalizace firmy a jejího návratu k ziskovosti.

České aerolinie vykázaly za tři čtvrtletí letošního roku ztrátu 324 milionů korun, souhrnná ztráta z předchozích let přesahuje miliardu korun. Pod vedením současného prezidenta Radomíra Lašáka prochází firma změnami, které ji mají dovést zpět do černých čísel.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK