iDnes: Zástupci Nomury míří do Prahy jednat o smíru v kauze IPB

29.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. listopadu (ČTK) - Na setkání, které by mělo přinést podpis smírné dohody mezi japonskou bankou Nomura a Českou republikou, míří do Prahy prezident společnosti Nomura Europe Holdings Yugo Ishida a hlavní vyjednavač Nomury Sajíd Sadek. Informuje o tom server idnes.cz. Mluvčí Nomury v ČR Jiří Hrabovský odmítl informace serveru na dotaz ČTK komentovat. Zástupci Česka by se měli sejít s Nomurou ke společnému jednání ohledně sporů o desítky miliard korun, kterých se banka i český stát domáhají.

Zástupci japonské banky se podle idnes.cz odpoledne sejdou s premiérem Mirkem Topolánkem a ministrem financí Vlastimilem Tlustým. Výsledkem setkání by podle zdrojů blízkých vládě měl být podpis dohody o narovnání vztahů. Tiskovou konferenci o vyjednávání s Nomurou ministerstvo financí svolalo na čtvrtek.

O nejnovějším vývoji jednání ke smíru informoval v úterý Tlustý během své návštěvy Bruselu. Rýsuje se tak ukončení sporu, v němž Česká republika nyní požaduje po Nomuře 120 miliard korun v pařížské arbitráži a Nomura žádá odškodné 40 miliard korun u arbitráže v Londýně.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK