ECM nabídne v rámci primární emise 1,28 milionu nových akcií

29.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. listopadu (ČTK) - Skupina ECM nabídne investorům v rámci primární emise akcií na pražské burze až 1,275 milionu nových akcií a přes 315.000 stávajících akcií. Odhadovaný objem emise je 95 milionů eur a hrubý výnos z prodeje přibližně 65 milionů eur. Cena jedné akcie byla stanovena na maximálně 55 eur (1600 korun). Peníze získané z prodeje akcií chce společnost použít na budoucí realitní projekty, zejména v ČR, ale i v Rusku. O emisi dnes informovali zástupci společnosti ECM na tiskové konferenci.

Veřejná nabídka akcií bude probíhat od 29. listopadu do 5. prosince. Prodejními agenty akcií jsou Česká spořitelna a brokerjet České spořitelny. Zahájení podmíněného obchodování očekává ECM na pražské burze 7. prosince, prvním řádným obchodním dnem by měl být 11. prosinec.

Veřejně nabídne společnost až 10 procent akcií z celkového objemu emise, tedy až 127.500 nových akcií a 31.503 stávajících. Ostatní akcie nabídne vybraným institucionálním investorům mimo území USA. ECM bude rovněž požádala pražskou burzu o přijetí 1,728 milionu warrantů k obchodu na oficiálním volném trhu burzy.

Na burzu nebude přímo vstupovat tuzemská ECM, ale její mateřská lucemburská společnost ECM Real Estate Investment. Prospekt schválil společnosti lucemburské regulační orgány dnes.

ECM založil současný generální ředitel firmy Milan Janků v roce 1991. Firma dosud dokončila desítku projektů, vesměs v Praze. Mezi ně patří například Biskupský dvůr v centru metropole nebo administrativní budova City Point na Pankráci. V plánu má nyní firma asi 15 nových projektů včetně své první investice v Rusku - nákupního centra v Rjazani za 100 milionů eur. Firma také nedávno vytvořila společný podnik s realitní divizí banky Citigroup, který se bude zaměřovat na další developerské příležitosti na českém trhu.

Nejpozději počátkem příštího roku chce na pražskou burzu vstoupí rovněž největší český výrobce netkaných textilií Pegas Nonwovens z Přímětic u Znojma. Mateřská firma již předložila záměr a v současné době očekává souhlas dozorčích orgánů v Lucembursku, kde je společnost oficiálně registrována.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK