Aktuálně.cz: Deutsche Telekom prohrál spor o ochrannou známku

01.12.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. prosince (ČTK) - Německý telekomunikační gigant Deutsche Telekom (DT) prohrál u českého Nejvyššího správního soudu spor o ochrannou známku. Soud zamítl žalobu, v níž si firma stěžovala na rozhodnutí Úřadu průmyslového vlastnictví. Úřad odmítl návrh DT na plnou ochranu známky T-Euronet, kterou si v Česku německá firma nechala zaregistrovat v roce 1998. Dnes to uvedl server Aktuálně.cz.

DT si stěžoval, že jeho ochranná známka je zaměnitelná s dalšími dvěma známkami, které český úřad také zapsal. Jde o známku Euronet, kterou si nechala zapsat nizozemská EFT Services Holding, a známku Vanco Euronet zapsanou pro britskou Vanco Group Limited. Podle německého Telekomu firmy působí ve stejné oblasti podnikání a lehce tak může dojít k záměně ochranných známek.

ÚPV to částečně přiznal, ale úplnou ochranu známky a tím i vymazání dalších dvou známek z rejstříku však zamítl. "Přiznáním právní ochrany v plném rozsahu by došlo k zásahu do zákonem chráněných práv třetích osob," uvedl úřad ve svém rozhodnutí.

Soud podle serveru zatím zveřejnil pouze rozhodnutí ve zkrácené verzi. Podrobnosti zveřejní až po doručení rozsudku oběma stranám sporu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK