Mafra: Žádný dokument o koupi Atlasu.cz jsme nepodepsali

01.12.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. prosince (ČTK) - Zástupci společnosti Mafra nepodepsali s firmou Epic Holding žádný dokument o prodeji internetového portálu Atlas do vlastnictví vydavatelství. V reakci na čtvrteční zprávu serveru Euro Online to řekl ředitel multimediální divize Mafry Stanislav Holec. "Sledujeme situaci na trhu a jednáme s různými subjekty," uvedl bez dalších podrobností na dotaz, zda Mafra s Epic Holdingem o koupi Atlasu jedná.

Podle Eura projevila Mafra o třetí největší tuzemský internetový portál vážný zájem a podepsala s firmou Epic nezávazné prohlášení deklarující společnou vůli dohodnout se na prodeji portálu Atlas.cz. Podle generálního ředitele Atlasu Davida Duroně jde o spekulace. "V letošním roce kolovalo, s ohledem na úspěch Atlasu, podobných informací o naší společnosti více. Šíření podobných informací nechceme nijak podporovat," řekl ČTK.

Portál Atlas.cz vznikl v roce 1997. Od roku 1999 provozuje server stejnojmenná firma, jejímž majoritním akcionářem se stal o dva roky později II. Epic Holding. Portál v říjnu navštívilo 2,4 milionu lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK