Koruna se obchoduje v blízkosti svých historických maxim

04.12.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. prosince (ČTK) - Česká měna se obchoduje v blízkosti svých historických maxim. Vůči dolaru se koruna drží na 21,03 Kč/USD. Vůči euru koruna začala dnešní obchodování mírným oslabením na 28,01 Kč/EUR a na hranici 28,00 Kč/EUR či velmi blízko u ní se pak drží i v průběhu dopoledne. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Své rekordní hodnoty vůči dolaru dosáhla koruna v pátek, když poprvé v historii prolomila hladinu 21 Kč/USD. Historické maximum k euru činí 27,87 Kč/EUR z počátku listopadu.

Dnešní den by neměl přinést žádné významné informace. Koruna bude tedy sledovat vývoj na eurodolarovém trhu, který bude také klidný, odhadl analytik Next Finance Vladimír Pikora. Dolar by měl podle něj dále oslabovat a česká měna zpevňovat jak vůči dolaru, tak euru.

Dolar se po pátečním propadu vrací zpět na hladinu 1,3300 USD/EUR. Tato korekce by podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka neměla pokračovat příliš daleko. Další posílení dolaru by zřejmě investoři využili k jeho opětovným prodejům, odhadl Vlk. "Dnešního dne bez událostí by eurodolar mohl využít ke konsolidaci," dodal.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK