Pošta: Vánoční přání by lidé měli poslat do 19. prosince

14.12.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. prosince (ČTK) - Pokud lidé chtějí, aby jejich vánoční přání dorazilo ještě před Štědrým dnem, měli by jej poslat nejpozději 19. prosince. Balíky je možné posílat až do 21. prosince, záleží však na vytíženosti pošt v jednotlivých krajích, uvedla mluvčí pošty Dita Václavíková.

Pošta od začátku prosince zaznamenává zvýšený počet posílaných psaní i balíků. Počet balíků se v prosinci zvyšuje až o polovinu, objem posílaných psaní je až dvojnásobný.

Pošty budou mít v sobotu 23. prosince otevřeno podle běžných otevíracích časů. Na Štědrý den a 25. prosince budou mít všechny pošty zavřeno a v úterý 26. prosince bude otevřeno na poštách, které mají standardně nedělní prodej. V neděli na Silvestra budou všechny pobočky zavřené a v pondělí na Nový rok budou otevřené velké pošty v krajských městech dle běžné pracovní doby.

"Samozřejmě jednotlivé kraje mohou mít nadstandardně otevřeno i ve svátky," dodala mluvčí. Například pošta v nákupním centru Plzeň bude podle ní otevřena i na Štědrý den a na Silvestra do 15:00.

Pokud budou chtít lidé poslat prostřednictvím pošty peníze, měli by je poukázat na účet nejpozději ve čtvrtek 21. prosince.

Většina tuzemských bank ponechá pobočky na konci roku otevřeny jako obvykle. Banky neomezí ani nabídku služeb. Některé transakce a převody ale musejí klienti učinit několik dní před koncem roku, pokud chtějí, aby je banky připsaly na účty příjemců ještě letos.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK