Mlha v Londýně zrušila přes 200 letů, zrušeny i lety ve čtvrtek

20.12.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 20. prosince (zpravodaj ČTK) - Hustá mlha dnes v Londýně vedla ke zrušení několika set letů především z hlavního letiště Heathrow. Letecká společnost British Airways večer oznámila, že ruší všechny domácí lety z Heathrow na čtvrtek a bude rušit také některé lety do Evropy. Mlha postihla i lety české společnosti ČSA. Letadlo, které mělo v Londýně přistát dnes ve 13:45, přistálo nakonec až v 18:51. Zpožděn byl ale v době psaní zprávy už o dvě hodiny i odlet večerního letadla s plánovaným startem v 18:45.

British Airways večer v tiskovém oznámení uvedly, že musely dnes zrušit jen z Heathrow více než 200 linek. Správa letišť oznámila, že při mlze se kapacita tohoto největšího dopravního letiště světa snížila na polovinu a tato snížená kapacita bude zřejmě k dispozici i ve čtvrtek. Minimální vzdálenost mezi letadly byla zvýšena z obvyklých tři na šest mil (zhruba deset kilometrů).

Mlha, která bude nad jihovýchodem Anglie ještě asi 48 hodin, ovlivní lety nejen z Heathrow, ale také z Gatwicku a dalších letišť. Postiženy jsou ale také další části Británie, zejména letiště Johna Lennona v Liverpoolu a Cardiff. Mlha ovlivňuje i lodní dopravu a podle meteorologů je už nyní skoro jisté, že zasáhne do vánočních cestovních plánů mnoha lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK