Akcie dopoledne na burze klesly o dalších 0,3 procenta

21.12.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. prosince (ČTK) - Ceny nejlepších akcií dopoledne na pražské burze dále klesly. Další snížené doporučení dostaly akcie elektrárenské firmy ČEZ a cenným papírům textilní společnosti Pegas Nonwovens nepomohlo ani uvedení na polskou burzu. Hlavní index PX kolem 11:30 oslaboval o 0,3 procenta na 1573,8 bodu, vyplývalo z výsledků.

Akcie nejobchodovanější emise ČEZ ztratily 0,8 procenta na 934,8 koruny. Komerční banka snížila doporučení k akciím ČEZ na stupeň "držet" z předešlého "koupit", cílovou cenu ale zvýšila na 1002 korun z 889 korun. Šlo o další snížené doporučení po oznámení slabšího než očekávaného výhledu zisku ČEZ pro rok 2007.

Cena akcií Pegas sestoupila o 1,6 procenta na 768 korun. Od dnešního dne se akcie tohoto českého výrobce netkaného textilu obchodují i na varšavské burze, kam byly přijaty 19. prosince. Na obou trzích působí z domácích podniků jen ČEZ.

Akcie Pegas se dnes začaly v Praze obchodovat podle plánu v řádném režimu místo podmíněného. Podmínkou pro přechod bylo předložení potvrzení příslušného depozitáře o zaregistrování emise a skutečné vydání cenných papírů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK