Koruna stagnuje blízko svých rekordních hodnot

22.12.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. prosince (ČTK) - Koruna dnes stagnuje blízko rekordních hodnot. K euru se v 10:00 obchodovala na 27,53 Kč/EUR, k dolaru se pohybovala kolem 20,85 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Po výrazném středečním zpevnění prošla česká měna ve čtvrtek negativní korekcí a vrátila se pod 27,60 Kč/EUR, kde se drží i dnes. Nálada na trhu zůstává nadále dobrá a výraznější korekce do konce roku nepřijdou, odhadl analytik ČSOB Jan Čermák. Objemy obchodů budou podle něj nicméně stejně jako na jiných trzích výrazně podprůměrné.

Dolar zůstává vůči euru ve vánočním obchodování poměrně stabilní. Index podnikatelské důvěry PhillyFed, který ve čtvrtek nečekaně spadl do záporných čísel, způsobil jen krátkodobý pokles dolaru, který americká měna ještě týž den korigovala, uvedl Čermák. Dnes se dolar obchoduje kolem 1,2550 USD/EUR.

Dnes bude zveřejněn deflátor jádrové spotřeby, který by mohl podle analytika skončit na vyšších než očekávaných hodnotách, což by mohlo dolar podpořit. Vzhledem k nízkému objemu obchodů však Čermák výrazné pohyby neočekává.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK