Prodejce aut AAA Auto plánuje primární úpis akcií

22.12.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. prosince (ČTK) - Český prodejce automobilů AAA Auto plánuje v příštím roce primární úpis akcií, aby získal prostředky na financování expanze ve východní Evropě. Oznámil to mluvčí společnosti Vladimír Bystrov. AAA Auto je největší tuzemskou sítí autobazarů a prodává rovněž nové vozy.

Firma, kterou kontroluje rakouský podnikatel James Denny, působí také na Slovensku, v Rumunsku a v Maďarsku a zahájila expanzi do Polska. Bystrov uvedl, že AAA Auto uvažuje o uvedení akcií na burzy v Praze a Varšavě. Dodal, že firma hodlá zveřejnit více informací o plánovaném primárním úpisu příští měsíc.

Zdroj blízký společnosti prohlásil, že k primárnímu úpisu by mohlo dojít v září. Úpis bude mít na starosti firma Patria Finance, která je divizí belgické banky KBC, napsala agentura Reuters.

Firma AAA Auto v prvním pololetí zvýšila prodej o 23 procent na 28.753 vozů. Její tržby stouply o 28 procent na 4,8 miliardy Kč. Společnost zaměstnává zhruba 2200 lidí.

Do roku 2009 chce firma vstoupit také na trh Bulharska, Srbska, Ukrajiny a Turecka. V dlouhodobém horizontu se připravuje i na možný vstup do Číny a Ruska.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK