Americké akcie dopoledne mírně rostly

29.12.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 29. prosince (ČTK) - Americké akcie dnes dopoledne při nízkém objemu obchodování mírně rostly. Technologické trhy podpořilo oživení akcií firmy Apple Computer. Posílily i telekomunikační firmy, jejichž výkon patří v letošním roce mezi nejlepší. Důvodem byla zpráva o zájmu soukromé investiční společnosti o pátého největšího mobilního operátora v USA, firmu Alltel.

V poledne místního času (18:00 SEČ) index Dow Jones zpevnil o 0,05 procenta na 12.507 bodů. Širší index Standard & Poor's vzrostl o 0,03 procenta na 1424 bodů. Index technologického trhu Nasdaq Composite se obchodoval kolem 2429 bodů a proti čtvrtečnímu závěru byl vyšší o 0,15 procenta. Všechny indexy by měly skončit rok dvouciferným procentním růstem.

Zisky technologických společností téměř smazaly ztráty ropných firem, jako Exxon Mobil, Chevron či Schlumberger. Ty oslabily kvůli poklesu cen ropy.

Obchodování v USA začne v příštím roce až ve středu. V pondělí bude trh uzavřen kvůli oslavám Nového roku. V úterý burza nebude obchodovat, aby uctila památku bývalého prezidenta Geralda Forda, který bude mít pohřeb, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK