Novým generálním ředitelem celní správy je Milan Šiška

02.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. ledna (ČTK) - Novým generálním ředitelem celní správy byl k 1. lednu jmenován Milan Šiška (46 let). Ve funkci nahradil Zdeňka Richtra, kterého ministr financí Vlastimil Tlustý odvolal z funkce 22. prosince 2006. Sdělil to mluvčí ministerstva financí Jaroslav Růžek.

Šiška je absolventem Akademie Policejního sboru v Bratislavě. Od října 2006 pracoval na Generálním ředitelství cel jako zástupce ředitele sekce pátrání a dohledu. Zároveň působil v pracovní skupině, která má na starosti modernizaci celní správy.

Do září 2006 Šiška působil v Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK), kde mimo jiné zastával funkci zástupce ředitele. Předloni v červnu po odvolání tehdejšího šéfa ÚOKFK Jiřího Pálky byl Šiška dokonce pověřen vedením protikorupční policie.

Nový policejní prezident Vladislav Husák pak na místo vedoucího útvaru ÚOKFK vypsal výběrové řízení, ve kterém ale neuspěl ani jeden ze sedmi uchazečů. Jedním z nich byl i Šiška, který tak již funkci nemohl dále zastávat a vrátil se zpět na místo náměstka nově pověřeného šéfa Miloslava Brycha.

Zdeněk Richtr byl odvolán kvůli údajné osobní odpovědnosti za postup celní správy v případu firmy Bena, která obchodovala s ropnými produkty. Podle ministerstva financí nevybrala celní správa od Beny spotřební daně a DPH v úhrnné výši zhruba sedmi miliard Kč.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK