Koruna k dolaru na nejsilnější úrovni v historii: 20,67 Kč/USD

02.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. ledna (ČTK) - Česká měna dnes posílila k dolaru na nejsilnější úroveň v historii na 20,67 Kč/USD. Kurz koruny k euru stagnoval v úzkém pásmu kolem 27,50 Kč/EUR. Vyplývá to z informací serveru Patria Online. Na zveřejnění státního rozpočtu za rok 2006 prakticky nereagoval, uvedl Tomáš Vlk z Patria Online.

Ve srovnání s minulým týdnem bylo dnes podle analytika Komerční banky Jana Vejmělka obchodování živější, nicméně nájezd do stavu plné likvidity je pomalejší, což se podle něj projevilo i na dnešním obchodování. "Po otevření na 27,47 Kč/EUR se kurz během první hodiny obchodní seance přehoupl přes 27,50 Kč/EUR, po převážnou většinu dne se pak držel v klidu těsně nad touto úrovní," uvedl Vejmělek.

V příštích dnech se neočekávají žádná makroekonomická data a tak bude podle Vejmělka převládat především obchodování technického charakteru.

Za zpevněním koruny k americké měně stál dnes podle Vejmělka především slábnoucí dolar na světovém trhu. Americká měna od rána vůči euru ještě oslabila až na 1,3290 USD/EUR, poté se ale vrátila na 1,3273 USD/EUR. Důležitá data z USA byla odsunuta na středu, proto silnější impulsy nepřišly, uvedl Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK