Prima: ČOI bude pokutovat za letošní povánoční výprodeje

05.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. ledna (ČTK) - Česká obchodní inspekce, která kontroluje letošní povánoční výprodeje a slevy, musí některé obchodníky stejně jako v předchozích letech pokutovat. Dnes to uvedla televize Prima. "Regálové ceny neodpovídají cenám potom u pokladen," řekl Primě ústřední ředitel ČOI Jiří Pěkný.

Podle ČOI přesto vypadají letošní výprodeje lépe než ty loňské. Od 27. prosince do 4. ledna uskutečnila 80 kontrol a zjistila 21 pochybení. "Došlo k obrovskému zlepšení. Samozřejmě, že zjištění jsou, není to úplně ještě optimální," řekl Pěkný.

To podle televize přiznávají i sami prodejci. "Nemůžeme vyloučit, že v ojedinělých případech k rozdílům mezi cenami dojde," řekla Primě mluvčí Tesco Stores Jana Matoušková.

Podle jihomoravského živnostenského úřadu se stává, že zákazník přijde do obchodu nalákán nabídkou konkrétního zboží, které však nemá k dispozici. Nejhorší situace je podle inspektorů zřejmě na Ostravsku. Tam podle Pěkného inspekce zahájila čtyři správní řízení s obchodními řetězci. ČOI plánuje kontroly výprodejů až do března, uvedla Prima.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK