Vichr poškodil střechu pražského letiště

19.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. ledna (ČTK) - Vichřice, která se přehnala přes Českou republiku, poškodila střechu jednoho z terminálů pražského letiště. Na terminálu Sever 1 musel být kvůli tomu zastaven provoz. Všechny lety budou odbavovány na terminálu Sever 2. Cestující se musí připravit na to, že lety budou mít pravděpodobně zpoždění. Ráno o tom informovala mluvčí Letiště Praha Eva Krejčí.

"Na terminálu Sever 2 na Letišti Praha došlo k výraznějšímu poškození střechy, do budovy zatéká a bylo nutné zastavit odbavování letů," uvedla Krejčí. V tuto chvíli podle ní zatím není možné odhadnout, kdy bude provoz na poškozeném terminálu obnoven.

Podle mluvčí se také "dá předpokládat, že během dne budou vznikat zpoždění". Krejčí proto vyzvala cestující k trpělivosti; bližší informace o zpožděních a konkrétních letech jim poskytnout webové stránky a informační linka letiště.

Problémy hlásí letiště z mnoha zemí Evropy, včetně největšího letiště kontinentální Evropy ve Frankfurtu nad Mohanem. Na londýnském letišti Heathrow a v Manchasteru společnost British Airways zrušila přes 130 letů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK