Koruna odpoledne oslabila na 27,85 Kč/EUR a 21,53 Kč/USD

22.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. ledna (ČTK) - Česká měna odpoledne oslabila proti euru o pět haléřů na 27,85 Kč za euro, kde stála okolo 17:00. Vůči dolaru koruna během dne ztratila deset haléřů na závěrečných 21,53 Kč/USD. Oslabení kurzu způsobil vývoj na světových trzích. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Obchodování na devizovém trhu bylo dnes v celé střední Evropě klidné, kurz koruny až do 15:00 téměř stagnoval. Až krátce před koncem domácího obchodování domácí měna mírně oslabila, když někteří londýnští hráči využili korunu ke svým zahraničním spekulacím," popsal vývoj na devizovém trhu analytik Next Finance Vladimír Pikora.

Okolní regionální měny dnes měly tendenci spíše opatrně získávat. Analytik Komerční banky Jan Vejmělek upozornil na to, že z technického pohledu se vytvořilo pásmo mezi 27,70 až 27,90 Kč/EUR, kde se kurz může v dalších dnech pohybovat. Kterým směrem se koruna vydá, může podle něj záležet jak na vývoji okolních regionálních měn, tak na výstupu ze čtvrtečního zasedání bankovní rady České národní banky.

"Až do čtvrtka proto neočekáváme žádné výraznější pohyby kurzu koruny," míní Pikora. Po nedávném vystoupení člena bankovní rady Mojmíra Hampla se prý pravděpodobnost změny úrokových sazeb v prvním čtvrtletí blíží nule. Nicméně i tak bude trh zvědavý na doprovodný komentář, který více rozkryje pravděpodobné rozpory mezi jednotlivými členy bankovní rady, podotkl.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK