Kurz koruny dále klesá, od počátku roku oslabila již o 50 haléřů

24.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. ledna (ČTK) - Česká měna dnes dopoledne oslabuje proti euru i dolaru. Vůči euru se koruna po 10:00 obchodovala za 28,06 Kč/EUR. Proti dolaru oslabila na 21,61 Kč/USD. Naposledy byl kurz vůči euru na dnešní úrovni na konci listopadu. Od začátku roku už koruna oslabila o více než 50 haléřů, uvedl Tomáš Vlk z Patria Online.

Koruna tak navázala na úterní oslabení, kdy prolomila hranici 28 Kč/EUR. Podle analytika ČSOB Jana Čermáka koruna v rámci regionu ztratila nejvíce. Dnes by se ovšem podle něj měl již kurz koruny stabilizovat. "Vzhledem k tomu, že korekce koruny je již poměrně výrazná a ze zahraničí nepřichází žádné negativní impulsy, očekáváme, že kurz koruny vůči euru by se měl dnes stabilizovat," uvedl Čermák.

Podle analytika Next Finance Vladimíra Pikory bude dnes pro vývoj kurzu koruny klíčová nálada na okolních trzích. "Nevidíme však důvod k dalšímu výprodeji. Očekávám proto spíše stagnaci až nepatrné posílení," uvedl Pikora.

Na eurodolarovém trhu sice euro posílilo vůči dolaru, podle Vlka ovšem nenašlo sílu k dalšímu postupu dále přes hranici 1,30 EUR/USD. "Kurz se dopoledne pohybuje na 1,2990 USD/EUR. Dnes nečekáme žádné důležité události," dodal Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK