Akcie v USA dopoledne klesly, investoři si odnášeli jejich zisky

25.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 25. ledna (ČTK) - Americké akcie dopoledne klesaly, protože si investoři z trhu odnášeli jejich předchozí zisky. Situaci vyvolaly poslední firemní výsledkové zprávy, které naznačily, že se růst zisků zpomaluje.

Dow Jonesův index v poledne newyorského času klesl o třetinu procenta na 12.579,6 bodu. Index trhu Nasdaq se v 18 hodin SEČ snížil na 2453,6 bodu, tedy o polovinu procenta.

DJI ve středu uzavřel den na novém maximu za optimistického očekávání, že čtvrtletní zisky firem budou vyšší než odhady. Předpokládá se ale, že se ziskový růst ve čtvrtém čtvrtletí zpomalil na jednociferná procenta, když předtím vykazoval dvojciferné hodnoty více než čtyři roky.

"Zisky byly obecně vyšší než očekávání," uvedl hlavní ekonom společnosti U.S. Bancorp Asset Management. Dodal ale, že celková míra ziskového růstu je slabší, než bývala.

Emise největší světové pojišťovny American International Group klesla o procento, a zatížila tak indexy Dow Jones i S&P 500. Akcie internetové aukční síně eBay ale vzrostly o deset procent na 33,02 dolaru. Společnost předchozího dne zveřejnila výsledkovou zprávu, kterou předčila očekávání Wall Street, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK