Týden: Agrofertu se loni zvýšily tržby ke 100 miliardám Kč

28.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. ledna (ČTK) - Nekonsolidované tržby skupiny Agrofert Holding loni činily 99,7 miliardy korun, což je o devět miliard více než rok předtím a znamenají zatím nejlepší výsledek skupiny. Píše to ve svém pondělním vydání časopis Týden. Agrofert Holding ovládá více než stovku firem a jeho jediným majitelem je Andrej Babiš. Hospodářské výsledky koncernu budou známy na konci března.

Nejvyšší tržby měla stejně jako předloni firma SKW Piesteritz, která je největším německým výrobcem čpavku, močoviny a kyseliny dusičné. Podobně úspěšná byla i slovenská společnost Duslo, která vyrábí gumárenské chemikálie a hnojiva. Naopak největší problémy má holding s drůbežářskými podniky a masokombináty. Babiš se ale nevzdává a přes špatné výsledky kupuje další firmy v oboru, a to zejména na Slovensku, píše Týden.

Agrofert i loni pohltil řadu firem v České republice i na Slovensku, v Číně koupil výrobce titanové běloby Anhui Xinda Titanium Industry a dokončil úplné převzetí skupiny SKW. Tradičními obory podnikání jsou u Agrofertu chemie, zemědělství, masokombináty, pekárny a mlýny.

Podle Týdne je možné, že Agrofert stále uvažuje o koupi ústecké Setuzy, která kvůli zásahu státu skončila loni v exekuci.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK