Koruna oslabila na 28,22 Kč/EUR a 21,83 Kč/USD

29.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. ledna (ČTK) - Česká měna dnes oslabila proti euru i dolaru. Po ranním poklesu koruna své ztráty vůči euru ještě prohloubila a v 16:40 se obchodovala za 28,22 Kč/EUR. Proti dolaru zakončila koruna ve srovnání s pátkem slabší na 21,83 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Tento týden začaly regionální měny opět ve ztrátách, podobně jako minulý týden. Páteční zisky se tak ukázaly jako dočasné," uvedl analytik Komerční banky Jiří Škop. Ve světě ani v regionu nebyla podle něj zveřejněna žádná klíčová data, která by změnila sentiment v regionu.

"Řada západoevropských a amerických fondů sází na to, že úrokové sazby Evropské centrální banky půjdou dále nahoru, a převrstvují proto svá portfolia v neprospěch středoevropských měn," uvedl k obchodování analytik Next Finance Vladimír Pikora. Podle něj je koruna již z krátkodobého pohledu blízko svého dna. "Makroekonomické statistiky totiž vykreslují středoevropské měny stále růžově," dodal.

Dolar se dnes obchodoval v relativně úzkém pásmu. Kurz se během dne výrazněji neodkláněl od současných 1,2920 USD/EUR. "Čeká se na důležitá data, což odrazuje od větších akcí," uvedl Tomáš Vlk z Patria Online.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK