Počet zákazníků T-Mobile loni překročil pět milionů

30.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. ledna (ČTK) - Počet zákazníků mobilního operátora T-Mobile se v roce 2006 zvýšil o devět procent na 5,049 milionu. Mírně poklesl počet zákazníků s předplacenou službou Twist, kterých bylo ke konci roku 3,24 milionu. Naopak o více než 40 procent na 1,8 milionu vzrostl počet lidí, kteří využívají tarif. Společnost to uvedla v tiskové zprávě.

Ostatní mobilní operátoři zatím své výsledky nezveřejnili. Vodafone tak hodlá učinit ve středu, Telefónica O2 příští měsíc.

Podle výsledků za tři čtvrtletí měl T-Mobile v září 4,82 milionu aktivních SIM karet, Telefónica O2 měla koncem září 4,76 milionu zákazníků a Vodafone měl 2,3 milionu zákazníků. Výrazný nárůst počtu klientů, o 226.000, zaznamenal T-Mobile v posledním čtvrtletí. Za tři čtvrtletí T-Mobilu přibylo 188.000 zákazníků.

T-Mobile měl loni plusovou bilanci i v přenositelnosti telefonních čísel, která odstartovala 15. ledna 2006. Zákazníků, kteří se rozhodli přenést své číslo do sítě T-Mobile, bylo o 4679 více než těch, kteří přešli k jinému operátorovi. V první polovině roku to ovšem tak nevypadalo, až do července lidé od T-Mobilu více odcházeli. Více než polovina čísel přenesených do sítě T-Mobile patří firemním klientům, uvádí se ve zprávě.

Majoritu v T-Mobile vlastní stejnojmenná mobilní divize Deutsche Telekomu, zhruba 38 procent vlastní Radiokomunikace.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK