Koruna oslabila o desetník na 28,16 Kč/EUR

06.02.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. února (ČTK) - Česká měna se po dopoledním desetihaléřovém poklesu k euru obchodovala po zbytek dne bez větších výkyvů kolem 28,16 Kč za euro, kde stála i před 17:00. Vůči dolaru zastihl závěr korunu na 21,75 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Odpoledne nedocházelo v obchodování s korunou k žádným podstatným změnám. Kurz se po ranním oslabení držel kolem 28,16 Kč/EUR za minimálních výkyvů kurzu. Žádné ekonomické události dnes nepřicházely, a to z domova ani ze světa," uvedl analytik Patrie Tomáš Vlk.

Bez důležitých dat v regionu i ve světě šlo ráno o technický pohyb, koruna se prozatím stabilizuje v úzkém pásmu 28,05 až 28,25 Kč/EUR, doplnil analytik Komerční banky Jiří Škop. Koruna podle něj čeká na nový impulz, kterým by mohlo být až čtvrteční zasedání ECB. "Ve středu se klíčových dat opět nedočkáme, koruna by tak toto úzké pásmo opustit neměla, pokud nedojde k výraznějším pohybům u ostatních regionálních měn," podotkl.

Kurz od začátku měsíce víceméně stagnuje, míní analytik Volksbank Vladimír Pikora. Ani v příštích dnech podle něj není důvod očekávat prudké skoky kurzu. I tak se ale kurz bude postupně stále více blížit hladině 28,00 Kč/EUR, odhadl.

Dolar dnes podle očekávání příliš nereagoval na data z eurozóny. Jeho kurz k euru mírně oslabil na 1,2950 USD/EUR. Na velmi důležitém čtvrtečním jednání ECB se podle Vlka čeká, že bude jasně naznačen růst sazeb v březnu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK