Sněmovna bude mít vyšetřovací komisi k tendru na mýtné

08.02.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. února (ČTK) - Poslanecká sněmovna bude mít vyšetřovací komisi, která bude zkoumat okolnosti výběru dodavatele na vybudování systému elektronického mýtného. Zřízení komise prosadili komunisté. Výsledky šetření by komise měla předložit do 30. června letošního roku.

Předseda vlády Mirek Topolánek k návrhu na zřízení komise uvedl, že všechny potřebné podklady má již policie a Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). "Tyto dvě instituce činí tak, jak jim zákon ukládá," řekl Topolánek s tím, že není proto efektivní zřizovat a stejnou prací zatěžovat sněmovní komisi. "Domníváme se, že tato komise je bezpředmětná a nebude mít co vyšetřovat," zdůraznil premiér.

Komunisté prosadili, aby komise byla desetičlenná a své výsledky předložila sněmovně do 30. června letošního roku. Výběrové řízení na dodavatele mýtného vyhlásilo ministerstvo dopravy (MD) koncem června 2005. Tendr v hodnotě 22 miliard korun vyhrála rakouská firma Kapsch s mikrovlnnou technologií. Proti výsledku tendru protestovali dva neúspěšní uchazeči. Jejich stížnost řešily soudy i antimonopolní úřad.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK