Koruna dopoledne mírně posilovala a smazávala čtvrteční ztráty

09.02.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. února (ČTK) - Česká měna dopoledne korigovala čtvrteční ztráty a mírně posilovala. Vůči euru se obchodovala na 28,24 Kč/EUR. Rovněž proti dolaru byla mírně silnější na 21,69 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Páteční ráno přináší koruně aspoň částečnou korekci čtvrtečních ztrát," uvedl Tomáš Vlk z Patria Finance. Efekt zasedání Evropské centrální banky se tak podle něj vyčerpává, čímž povolil i tlak na korunu. "Jestřábí ECB a růst eurových výnosů sice není dobrou zprávou, avšak výnosy v USA jsou naopak nižší," dodal. Vzhledem k tomu lze podle Vlka očekávat další posilování koruny.

"Při absenci dat bude pro korunu dnes podstatné, jak se celý region nakonec vyrovná s jestřábí rétorikou ECB," uvedl analytik ČSOB Jan Čermák.

Trh bude dnes podle analytika Next Finance Vladimíra Pikory čekat na výsledky jednání představitelů skupin G7. "Zatímco Evropané by chtěli otevřít otázku měnových kurzů a zejména japonského jenu, Američané a Japonci se tomu snaží zabránit," uvedl s tím, že pokud bude tlak Evropanů dostatečný, mohl by dočasně mírně oslabit euro.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK