Akcie Rentiérského IF chce někdo podvodem získat za nižší ceny

23.08.1999 | ,
Domovská stránka


Komise pro cenné papíry (KCP) zjistila, že majitelům Rentiérského investičního fondu 1. IN nabízí různé firmy výkup akcií za výrazně nižší ceny než na veřejných trzích. Databázi akcionářů získala ze Střediska cenných papírů (SCP) neoprávněná osoba zřejmě podvodem. ČTK to dnes oznámila mluvčí KCP Šárka Samková.

Podle ujištění SCP je ale vykradení osobních účtů majitelů akcií Rentiérského 1. IN na základě podvodem získaných informací zcela nemožné. Na únik údajů o akcionářích fondu upozornila KCP správcovská investiční společnost První investiční.

KCP doporučuje všem akcionářům fondu, aby v případě, že jim bude jakýkoliv subjekt nabízet výkup akcií, porovnali nabízenou cenu s aktuální hodnotou vlastního jmění připadající na jednu akcii. Tato hodnota je pravidelně zveřejňována v sídle První Investiční.

Obezřetní by ale měli být i akcionáři dalších fondů. Množství případů nevýhodných nabídek na koupi cenných papírů fondů roste zejména z důvodu blížících se přeměn fondů na otevřené podílové fondy. Před časem na ně upozornila například IKS Komerční banky.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka