Hornický penzijní fond chce užší spolupráci s hornickými odboráři

15.06.1999 | ,
DŮCHODY A DÁVKY


O těsnější spolupráci s hornickými odbory při získávání nových klientů uvažuje vedení Hornického penzijního fondu Ostrava, jehož majoritním vlastníkem je akciová společnost Ostravsko-karvinské doly. Novináře o tom dnes v Ostravě informovalo vedení fondu.
Hornické odbory by tak v případě spolupráce mohly nabídnout svou strukturu nejen pro získávání nových klientů, ale i pro poradenství a informační služby v oblasti penzijního připojištění. Podle vedení fondu se většina odborářů přiklání ke spolupráci s fondem, přičemž vyjadřují jednoznačnou podporu připojištění zaměstnanců dolů. Kooperace by měla pro odbory i finanční přínos, plynoucí ze zprostředkovatelské činnosti.
V budoucnosti hodlá fond blíže spolupracovat i s Revírní bratrskou pokladnou, se kterou jej spojuje obdobná klientela, v případě pokladny zaměřená na zdravotní pojištění.
Vedení Hornického penzijního fondu se na tiskové konferenci vyjádřilo i k novele zákona o penzijním připojištění, kde uvítalo zvýšení státního příspěvku o 25 procent a jeho vyplácení ve zvýšené sazbě nejen po dobu dvou let, jak tomu bylo dosud, ale i v dalších letech připojištění. Za přínos označilo i různé úlevy a odpočty z daní při penzijním připojištění.
Z novely plynoucí povinnost penzijních fondů zvýšit základní jmění na 50 miliónů korun vedení vnímá jako krok ke zvýšení stability fondů a v případě Hornického penzijního fondu údajně nebude žádným problémem.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY