KCP povolila otevření investičního fondu Present Progres

30.07.1999 | ,
Domovská stránka


Investiční fond Present Progres spravovaný společností J&T Asset Management dostal od Komise pro cenné papíry povolení k přeměně na otevřený podílový fond. K vlastnímu otevření by mělo dojít letos v prosinci. ČTK o tom informoval předseda představenstva J&T Banky Patrik Tkáč.

S akciemi fondu, jehož majetek přesahuje 98,9 miliónu Kč, se přestane obchodovat na kapitálovém trhu v průběhu srpna. Podílové listy budou mít nominál jednu korunu a budou vydány v prosinci. Srážky účtované za výkup podílových listů budou první rok po otevření činit čtyři procenta z hodnoty podílového listu, druhý rok dvě procenta a v dalších letech bude srážka nulová.

Akcie fondu, jejichž nominální hodnota je 500 korun, se v úterý prodávaly na RM-systému za 458,50 Kč. Hodnota čistého obchodního jmění na akcii je nyní 551,70 korun. "Nepředpokládáme, že by se hodnota majetku do otevření fondu nějakým způsobem výrazně změnila," dodal Tkáč.

J&T Asset Management IS se stala správcem fondu Present Progres na podzim loňského roku a na její podnět fond změnil jméno z původního COR/US Progres. Skupina J&T spravuje dalších 11 investičních a uzavřených podílových fondů, jejichž majetek přesahuje 900 miliónů korun. Cílem J&T je všechny tyto fondy otevřít a sloučit do jednoho až dvou větších subjektů.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka