Dnešní valná hromada ČSOB zvolí nové členy řídících orgánů banky

10.08.1999 | ,
Domovská stránka


Návrh na změnu stanov a návrh na odvolání a volbu nových členů představenstva a dozorčí rady má mj. na programu dnešní mimořádná valná hromada Československé obchodní banky (ČSOB).

Podle dřívějších informací Jana Stolára z tiskového oddělení ČSOB by dnes také měly být zveřejněny výsledky jejího hospodaření za první pololetí 1999 podle mezinárodních účetních standardů. Podle českých účetních standardů vykázala Československá obchodní banka v letošním 1. pololetí čistý zisk 1,69 miliardy korun proti 1,86 miliardy za stejné období loni. Podle Stolára však výsledky podle českých účetních standardů nemají dostatečnou vypovídací hodnotu pro analýzu hospodaření banky.

Majoritním akcionářem banky je belgická KBC Bank, která odkoupila od Fondu národního majetku, ministerstva financí a České národní banky 66procentní podíl akcií ČSOB za 40,047 miliardy Kč. FNM držel v ČSOB podíl 39,18 procenta, přičemž 19,59 procenta na něj bylo převedeno z MF, centrální banka vlastnila 26,51 procenta ČSOB. V ČSOB drží ještě zhruba 24procentní podíl Národní banka Slovenska.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka