Fúzující fondy Jistota a Koruna budou mít přes 140 tisíc klientů

28.09.1999 | ,
DŮCHODY A DÁVKY


Sloučením penzijních fondů Jistota a Koruna vznikne na trhu od 1. ledna roku 2000 subjekt spravující na dvě miliardy korun od více než 140 tisíc klientů. Základní jmění společnosti převýší 100 miliónů Kč. Na dnešní tiskové konferenci to řekl generální ředitel fondu Jistota Jindřich Špaček.

Nový subjekt, jehož vznik se připravoval více než rok a který bude působit pod názvem Jistota a Koruna penzijní fond, si od fúze slibuje posílení vlivu na trhu a racionalizaci nákladů na provoz penzijního fondu.

Sloučení by přibližně za měsíc měly potvrdit valné hromady obou fondů a po schválení ministerstvem financí bude nový fond zapsán k 31. prosinci do obchodního rejstříku. Akcionářům budou vyměněny akcie v poměru jedna ku jedné.

O fúzi budou písemně informováni všichni klienti. Jejich práva a pojistné podmínky bude nový fond garantovat. "Pokud klient neprojeví zájem o nový penzijní plán, který připravujeme na začátek příštího roku, nepocítí žádnou změnu a bude se řídit starým," řekl Špaček.

Snahou je, aby technický proces kladl na klienty minimální požadavky. Vzhledem k tomu, že oba dosavadní penzijní fondy využívají služeb stejné depozitní banky (IPB), nedojde ani ke změně bankovního účtu.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY