Fond Živnobanka PF bude otevřeným fondem od 1. března 2000

06.10.1999 | ,
Domovská stránka


Uzavřený podílový fond Živnobanka PF bude podle harmonogramu přeměněn na otevřený podílový fond k 1. březnu 2000. Žádost bude Komisi pro cenné papíry předložena v listopadu. Prvních šest měsíců po vydání podílových listů plánuje správce zatížit výkup srážkou maximálně osm procent. Výše srážky by se měla snižovat každého půl roku o dvě procenta. Investiční společnost ŽB-Trust, která fond spravuje, poskytla údaje pražské burze.

Hlavní výhodou přeměny uzavřeného podílového fondu na otevřený podílový fond je z hlediska podílníků možnost požádat investiční společnost o odkup jejich podílových listů za hodnotu vlastního jmění.

Na počátku října činil diskont fondu 10,15 procenta, majetek na akcii byl 661,09 Kč. Na BCPP, kde se akcie fondu obchodují na vedlejším trhu, byl kurs 5. října 594 Kč. Živnobanka PF hospodařil v pololetí se ziskem 1,03 miliónu Kč, v roce 1998 se ziskem 45,5 miliónu Kč.

Živnobanka PF vznikl pro druhou vlnu kupónové privatizace. Fond byl založen společností ŽB-Trust, která je stoprocentní dceřinou firmou Živnostenské banky.

Představenstvo ŽB-Trust rozhodlo o přeměně včetně rozhodnutí o zrušení veřejné obchodovatelnosti 1. října. Podmínky přeměny podléhají schválení Komise pro cenné papíry.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka