Management finančních rizik - Nový studijní obor na Fakultě ekonomicko-správní Univerzity Pardubice

19.04.2011 | , ChrisFromParis
Studentské centrum


Na Fakultě ekonomicko-správní Univerzity Pardubice bude v příštím akademickém roce 2011/2012 otevřen nový bakalářský studijní obor Management finančních rizik v rámci studijního programu Systémové inženýrství a informatika.


Na Fakultě ekonomicko-správní Univerzity Pardubice bude v příštím akademickém roce 2011/2012 otevřen nový bakalářský studijní obor Management finančních rizik v rámci studijního programu Systémové inženýrství a informatika. Tento obor je určen studentům, kteří mají zájem pracovat ve finančním sektoru. Jedná se o poměrně náročné studium, jehož základem jsou matematické disciplíny. Na druhé straně budou mít absolventi reálnou naději na získání zajímavého a patřičně finančně oceněného zaměstnání.
Obor reaguje na značné zvýšení poptávky finančních institucí po specialistech, kteří ovládají široké spektrum kvantitativních přístupů vědecké analýzy pro řešení složitých rozhodovacích problémů v prostředí bank, pojišťoven a investičních společností. Tito specialisté jsou jedni z nejlépe placených zaměstnanců ve finančních institucích.
Absolventi získají znalosti z ekonomických a manažerských disciplin, matematiky, teorie pravděpodobnosti, statistiky, stochastických procesů a finanční matematiky s důrazem na jejich aplikaci při řešení problémů finančního managementu. Dále ze systémového inženýrství a informatiky, ze základů programování a rovněž se naučí využívat výpočetní techniku a profesionální matematický i statistický software. Ve studijních plánech je věnován prostor i výuce anglického jazyka, jehož znalost je nezbytná pro komunikaci ve finančním sektoru v zemích Evropské unie.
Po skončení bakalářského studia fakulta poskytuje možnost pokračovat v navazujícím magisterském studiu, v oboru Pojistné inženýrství.

Vzhledem k termínu akreditace budou v tomto roce mimořádně přijímáni studenti do studia na základě průměru známek na výročním vysvědčení předposledního ročníku středoškolského studia. Podrobné informace  jsou na  internetových stránkách Fakulty ekonomicko-správní  www.upce.cz/fes.

Přihlášky ke studiu je možné podat do 15. 5. 2011!

Autor článku