ÚDDZ prodloužil Rodinné záložně omezení činnosti do 20. prosince

07.12.1999 | ,
Domovská stránka


Úřad pro dohled nad družstevními záložnami (ÚDDZ) prodloužil do 20. prosince Rodinné záložně Moravské Budějovice omezení činnosti. Důvodem jsou přetrvávající potíže záložny s likviditou. ČTK to sdělil tiskový tajemník ředitele ÚDDZ Oldřich Zajíc.

Záložna má zakázáno provádět platby z pověření člena a výplaty členům s výjimkou vkladů přijatých od 8. listopadu letošního roku. Dále poskytovat úvěry svým členům a ručit svým členům za úvěry poskytnuté jinými osobami.

"Doufáme, že za čtrnáct dní se uvolní nějaké další možnosti, protože lidé mají platit například stavební spoření. Úřad chce prostudovat v této době materiály, které jsme předložili. Navrhli jsme další kroky k řešení, ale Úřad se k nim zatím nevyjádřil," řekla pro ČTK mluvčí záložny Květoslava Santlerová.

Rodinná záložna s více než 31.000 vkladateli a objemem vkladů 1,7 miliardy Kč požádala 8. listopadu ÚDDZ o zavedení regulačních opatření v okamžiku, kdy její likvidita klesla z požadovaných 15 pod deset procent. Od pondělí 22. listopadu začala opět přijímat vklady a v omezené míře převádět peníze.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka