Apple představil nové služby a nový iPad s iPhonem

10.09.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Cupertino (USA) 10. září (ČTK) - Americká technologická společnost Apple na dnešní prezentaci v kalifornském Cupertinu za velkého zájmu médií představila novou verzi svého chytrého telefonu nazvanou iPhone 11 a také herní předplatné Apple Arcade, streamovací službu Apple TV+, sedmou generaci tabletu iPad a novou generaci hodinek Apple Watch.

Hlavní událostí bylo předvedení iPhonu, který bude dostupný v šesti barevných variantách. iPhone 11, který je nástupcem iPhonu XR, je na zadní straně vybaven dvěma kamerami. Fotoaparát nabídne rozlišení 12 megapixlů a širokoúhlé snímky o záběru 120 stupňů.

Šéf Apple Tim Cook letos přeskočil tradiční úvodní bilanci prodejních výsledků a rovnou se zaměřil na novou herní službu Apple Arcade. Ta za předplatné 4,99 dolaru (117 korun) měsíčně nabídne přístup ke hrám. K dispozici bude od 19. září a v katalogu bude pro začátek asi stovka her.

Za stejnou měsíční částku, tedy 4,99 dolaru pro rodinné předplatné, zpřístupní společnost streamovací službu Apple TV+, která bude konkurovat mimo jiné Netflixu. Dude dostupná od 1. listopadu a Apple vsadí na vlastní tvorbu. Na úvod Apple představil seriál The Morning Show s Jennifer Anistonovou v hlavní roli a seriálové sci-fi drama See. Cook prohlásil, že každý, kdo si pořídí zařízení od Apple včetně iPhone, iPadu či počítačů, dostane roční předplatné zdarma.

Apple rovněž předvedl sedmou generaci iPadu, který je vybaven obrazovkou s úhlopříčkou 10,2 palce, a také hodinky Apple Watch Series 5. Cena tabletu začíná na 329 dolarech (7700 korun) a prvním zákazníkům ho Apple začne odesílat 30. září. Hodinky budou stát od 399 dolarů (9300 korun) a dostupné budou od 20. září.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK