V Č. Budějovicích skončí oprava Mánesovy třídy, o měsíc dřív

12.09.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


České Budějovice 12. září (ČTK) - V Českých Budějovicích skončí v noci na 20. září oprava jedné z hlavních dopravních tepen města - Mánesovy třídy. Proti plánům bude průjezdná zhruba o měsíc dřív. Silnice je součástí městského okruhu, po němž projede denně až 25.000 aut. Rekonstrukce byla společnou investicí města a Jihočeského kraje. Náklady města, jež opravilo vodovody a kanalizaci, přesáhly 50 milionů Kč, kraj přispěl 12 miliony na odfrézování asfaltu či světelnou signalizaci. ČTK to dnes řekl náměstek primátora Viktor Lavička (ANO).

Rekonstrukce byla nezbytná kvůli havarijnímu stavu vodovodů a kanalizace. Začala 5. května, očekávalo se, že potrvá do poloviny října.

\"Bylo dobré počasí a práce postupovaly rychleji, než se čekalo. Nebyl žádný zásadní moment, který by stavbu zdržel,\" řekl Lavička. Práce budou po zprůjezdnění silnice pokračovat na zastávkách MHD na Novohradské a Vrchlického nábřeží. Podle stavbyvedoucího Víta Sirotka z firmy Swietelsky stavební nepřišla kvůli opravám vážnější stížnost.

Dopravu ve městě od tohoto víkendu omezí oprava křižovatky na Dlouhé louce, na hlavním tahu na Rakousko. Práce jsou naplánované na tři víkendy.

České Budějovice nemají obchvat, tranzitní doprava tak vede městem. Lidé z různých částí ČR tudy hlavně v létě projíždějí na dovolenou do Chorvatska nebo Itálie.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK