Philip Morris ČR od října povede Gontkovičová, Könye rezignoval

24.09.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Kutná Hora 24. září (ČTK) - Společnost Philip Morris ČR, která je předním výrobcem a prodejcem tabákových výrobků v zemi, od října povede Andrea Gontkovičová. Zodpovědná bude za aktivity firmy v ČR, na Slovensku a v Maďarsku. V křesle ředitele firmy i předsedy představenstva nahradí Árpáda Könye, který byl v čele společnosti od roku 2016 a který na obě funkce rezignoval. O změně ve vedení firmy rozhodlo v pondělí představenstvo. Firma o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

Gontkovičová pracuje v tabákové společnosti 22 let. Začínala ve slovenské pobočce, později působila i ve švýcarské centrále. Ve firmě postupně vystřídala různé funkce, od loňského roku byla ředitelkou obchodního rozvoje. Novou generální ředitelkou a předsedkyní představenstva se stane s účinností od 1. října.

Ke stejnému datu představenstvo v pondělí jmenovalo i nového šéfa kutnohorského závodu Philip Morris, bude jím dosavadní ředitel pro výrobní zařízení ve Švýcarsku Piotr Cerek.

Philip Morris ČR v Česku zaměstnává přes 1000 lidí. S akciemi společnosti se obchoduje na pražské burze. Čistý zisk firmy v letošním prvním pololetí meziročně stoupl o 15,8 procenta na 2,02 miliardy korun. Tržby bez spotřební daně a DPH vzrostly o 27,5 procenta na 8,2 miliardy Kč.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK