Ceny ropy klesají kvůli statistice a růstu těžby v Saúdské Arábii

24.09.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn/New York 24. září (ČTK) - Ceny ropy dnes na trhu klesají. Reagují tak na pondělní slabou statistiku z Evropy a Japonska, která obnovila obavy o další vývoj poptávky na trhu, a na zprávy, že by Saúdská Arábie mohla obnovit těžbu ropy po útocích rychleji, než se čekalo.

V 17:45 SELČ cena severomořské ropy Brent klesla o 1,6 procenta na 63,73 dolaru za barel. Americká lehká ropa WTI ve stejnou dobu zlevnila o 1,5 procenta na 57,77 dolaru za barel.

\"Finanční údaje byly včera (v pondělí) cokoliv, jen ne povzbudivé,\" uvedl makléř PVM Tamás Varga. Upozornil tak na zprávy o slabé aktivitě ve zpracovatelském sektoru předních evropských ekonomik a Japonska.

Agentura Reuters v pondělí s odvoláním na informované zdroje uvedla, že Saúdská Arábie už obnovila více než 75 procent produkce ropy, která byla zastavena po útocích na ropná zařízení v zemi před více než týdnem. Plně by měla být těžba obnovena do počátku příštího týdne.

Ceny ropy v dolarech za barel (asi 159 litrů): BURZA TYP KONTRAKT ZÁVĚREČNÁ CENA PŘEDCHOZÍ ZÁVĚR Londýn - ICE Brent listopad 63,73 64,77 New York - NYMEX WTI listopad 57,77 58,64

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK