Začala se stavět druhá část obchvatu Frýdku-Místku za 2 miliardy

25.09.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frýdek-Místek 25. září (ČTK) - Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes zahájilo výstavbu druhé části obchvatu Frýdku-Místku. Stavba, která přijde bez DPH téměř na dvě miliardy korun, bude součástí dálnice D48 vedoucí k polským hranicím. Po obchvatu se má začít jezdit v létě 2022. Řekli to zástupci ŘSD a stavebních firem.

\"Dnešní den je svátek pro všechny občany města, protože spousta z nich si říkala, že se už tohoto okamžiku nikdy nedožijí. Naštěstí po 25 letech od schválení trasy obchvatu jsme dnes tady a začíná výstavba té zbývající etapy,\" řekl frýdecko-místecký primátor Michal Pobucký (ČSSD).

Uvedl, že podle posledních měření projíždí městem až 50.000 aut denně. Frekventovaný průtah je dlouhodobě přetížený zejména od doby, kdy v nedalekých Nošovicích zahájila výrobu automobilka Hyundai a městem začaly projíždět další desítky kamionů.

\"Tranzitní doprava by se měla celá vymístit, to znamená, nějakých 25.000 vozidel by mělo jezdit po obchvatu, a tím by se mělo ulehčit průtahu městem, který je v současné době opravdu již nevyhovující,\" řekl Pobucký.

První část obchvatu za 2,17 miliardy korun bez DPH za začala stavět loni a zprovozněna má být počátkem roku 2022. Druhá část obchvatu bude dlouhá 4,3 kilometru a její součástí bude i most přes řeku Morávku. Dálnici postaví stavební firmy Strabag a Eurovia. Celý obchvat bude dlouhý 8,5 kilometru. Na jedné straně se napojí na dálnici D48 ve směru na Český Těšín a Polsko a na druhé straně na dálnice D56 od Ostravy a D48 od Příbora.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK