Projekt Junior Internet

03.02.2006 | , VysokéŠkoly.cz
Studentské centrum


Březen je již tradičně označován jako Měsíc Internetu; projekt Junior Internet je pak jednou z akcí pořádaných právě během těchto "oslav bezbřehých sítí". Je vám méně než 18 let, holdujete po všech stránkách internetu a máte soutěživého ducha? Pak by následující řádky pro vás mohly být velmi přínosné.

Březen je již tradičně označován jako Měsíc Internetu; projekt Junior Internet je pak jednou z akcí pořádaných právě během těchto "oslav bezbřehých sítí". Je vám méně než 18 let, holdujete po všech stránkách internetu a máte soutěživého ducha? Pak by následující řádky pro vás mohly být velmi přínosné.

"Přihlaste se do projektu Junior Internet se svými webovými stránkami či texty o Internetu! Junior Internet se může stát vaším odrazovým můstkem, který vás vyhoupne do světa úspěšných mladých internetových webdesignerů, programátorů, internetových novinářů, project manažerů či dokonce náctiletých podnikatelů!" píše se v průvodním slovu k celému internetovému projektu.

Možnosti, jak se soutěže Junior Internet zúčastnit, jsou tedy dvě. Jedinci, kteří se zabývají tvorbou webových stránek, se mohou do soutěže přihlásit právě s vytvořenými stránkami, ti ostatní se pak soutěže - jež se letos bude konat již po sedmé - mohou zúčastnit s písemnou prací o internetu. Ti nejúspěšnější budou nakonec obdarováni hodnotnými cenami a dostanou zároveň možnost podělit se o své poznatky a závěry na mezinárodní konferenci před všemi účastníky a též zástupci médií a uznávanými odborníky z oboru.

Do letošního ročníku se poprvé mohou přihlásit i mladí lidé ze zemí tzv. Visegrádské čtyřky, tedy České republiky, Slovenska, Maďarska a Polska. V každé z těchto zemí proběhnou internetové soutěže a konference, přičemž jednotliví vítězové ze zmíněných států se nakonec sejdou na závěrečné konferenci všech účastníků v Praze. Uzávěrka soutěže byla stanovena na 28. únor 2006; pravidla soutěže, stejně jako formulář přihlášky, naleznete na http://www.juniorinternet.cz/competitions.php. Konference Junior Internet se pak uskuteční 1. dubna 2006 v prostorách Fakulty humanitních studií Karlovy univerzity v Praze (U Kříže 2, Praha 5 - Jinonice). Program konference si můžete prostudovat na http://www.juniorinternet.cz/conferences.php.

Konkrétní soutěžní díla mohou mít podobu hotových internetových stránek, internetových projektů nebo služeb či zmíněných textů o internetu. Následovat bude konference o internetu, kde si kromě řady přednášek a diskusí budou všichni účastníci vyměňovat cenné zkušenosti a navazovat nové kontakty. Zajímavostí celé akce je fakt, že se na jeho organizaci podílí sami mladí lidé.

Úroveň i náročnost soutěžních projektů rok od roku stoupá, což poukazuje na skutečnost, že jsou tito mladí lidé schopni opravdu profesionální práce. V minulých ročnících touto cestou například vznikl portál nabízející ke stažení melodie a aplikaci pro mobilní telefony - dnes má tato firma několik desítek zaměstnanců (zdroj: iHNed.cz). Tak s chutí do toho a všechno je hotovo!


Materiál byl převzat ze zpravodajského a informačního serveru VYSOKESKOLY.CZ.

Autor článku

Eva Vojtíšková